maanantai 6. elokuuta 2007

Long Road

Eilen juostiin puolestaan mm-katsastusten pitkä matka.
Matkana oli 16,24km, eli ihan sopivasti. Helteessä juostu kisa tarjosi reitinvalintaa ja paikoin myös melkoista rynkytystä.
Prismarastien väliaikoja lauantaina tutkaillesani totesin, että suoraan on nopein. No eilen sai kyllä vähän kietääkin nousuja.
Alkumatkasta tein pienen koukun kakkosella ja 1,5min virheen kolmosella. Sen jälkeen päätin, että nyt otetaan alle varmaa valintaa kunnes suunnistus loksahtaa kohdalleen, mikä johti siihen, että seuraavilla väleillä en pummannut, mutta otin reitinvalinnoissa käkeen. Suunnistuskin alkoi sujumaan paremmin. Välillä kartanvaihto-rastille ajatukset karkasivat ja tein minuutin virheen.
Perhosilla tuli pari pientä koukkua. Tämän jälkeen päätin ottaa alle reitinvalintoja, joissa oli mahdollisimman vähän nousua. Loppumatkan vedin tämä mielessäni. Mielestäni tein järkeviä valintoja ja väliajatkin sanovat samaa. 24-25 välillä esittelin hisu-taitojani, kun lähdin kiertämään polkua pitkin ympäri ja sitten käännyin yhdestä risteyksestä väärään suuntaan. Vähän aikaa pururataa juostuani totesin, että morjens, ja eikun takaisin oikealle polulle. Puhutaan melko tyhmästä virheestä. 14kilometrin jälkeen alkoivat jalat olemaan jo aika väsyneet. Viimeiselle parille kilsalle oli vielä säästetty muutama mehevä nousu. Mutta vaikka jalat olivat melko nahat, niin tummaa oli muillakin. Nostin parilla viimeisellä kilsalla sijoitusta 5 pykälää, sijalle 16, johon olen kyllä ihan tyytyväinen. Sen sijaan siihen, että annoin itseni tehdä virhettä 5,5minuuttia, saan olla aika vihainen.
Ja nyt täytyy antaa krediittiä. Ensin Lauantain sprintille. Rata oli mielestäni aivan loistava.
Ja samaten pitkän matkan kisalle. Loistavia välejä. Hieno rata. Ja ennenkaikkea siitä, että tämä oli ehkä elämäni ensimmäinen Suomessa juostu pitkän matkan kisa, jossa juomarasteja oli ensinnäkin riittävästi, mutta ennenkaikkea ne oli sijoitettu oikeisiin kohtiin, tasaisin väliajoin.
bravo!

Viikon päästä on tunturi, sitten am-kisat, niiden jälkeen mahdollisesti keski-suomen viesti. Siitä pari viikkoa ja jo alkaakin kolmen viikon sm-ruletti.
AM-kisat ja K-SV saavat mennä omalla painollaan. Nyt reenataan ja sm:issä ollaan vireessä.

Ei kommentteja: