maanantai 20. elokuuta 2007

Always Somewhere

AM-skabat kipsaistiin viikonloppuna.
Muurlaan motarille vedetty kilpailukeskus tarjosi perinteistä am-kisa tunnelmaa.
Samoin teki itse kisakin. Ennen kisaa oli aika iso kysymysmerkki, että miten olen toipunut Tunturista. Aika rennosti vedettiin koko viikko.
Maasto oli perinteistä noilla seuduin. Mäen päälliset hienoja, välit aika shaissea.
Juoksu tuntui yllättävän hyvältä. Suunnistuskin sujui paikoitellen kuin keväällä konsanaan.
Mutta vain paikoitellen. Kolme minuutin virhettä tuli sorvattua. Öysteinille ja Mäksälle hävisin reilun 4min. Kärki oli kohtuu tasainen. Taisin olla 9. Kukkuu! Pari viikkoa aikaa opetella taas keskittymään. Mutta loppusuoralla juoksin 3sekunnin pohjat.
Tulokset:
http://www.resultfellows.com/pertpe2007/

Viestiä juostiin sunnuntaina Loimaalla.
Ilmassa oli jälleen kerran suuren urheilujuhlan tuntua, kun miesten pääsarjaan viivalle asettui kokonaiset kuusi joukkuetta. Maco oli aloittanut viimeksi joskus 2002, joten päätettiin juosta vähän erilaisella roolituksella. Maco hoiti siis avauksen, ja ihan mallikkaasti. Ainoastaan lopun väärällä reitinvalinnalla ja pienellä koukulla tuli eroa kärkeen vajaa minuutti. Mäksä sai juosta toisella osuudella ilmeisesti aika soolona. Kärjessä vaihtoon. Minuutin ennen Parman kakkosta ja kolme ja puoli ennen Parman ykköstä. Spekuloin etukäteen, että Öysteinin kanssa voisi tulla jotain kovempaakin vääntöä, mutta ei tullut. Mäksä oli pitänyt siitä huolen.
Lähtiessä en tiennyt kuinka kaukana takaa-ajajat olivat, joten päätin vetää varmuuden vuoksi alun vähän normaalia reippaampaa, toki varmasti. 2,5metrin käyräväliin tottumiseen meni pari väliä. Oikeasti tuntui, että käyräväli olisi ollut lähempänä metriä. Suunnistus sujui hyvin paria karkeaa ajautumisvirhettä lukuunottamatta. Hassua, että virheet tulivat samassa paikassa, kun 2-3 ja 9-10 välit menivät aika lailla samaan suuntaan saman vähän tyhjemmän alueen yli. Ekalla kerralla ajauduin liikaa oikealle, jossa hukkasin minuutin ja toisella kerralla liikaa vasemmalle, jossa meni sitten 2 minuuttia. En kertakaikkiaan tajunnut kartasta mitään tuolla alueella. Ja vaikka yritti kompassiinkin katsoa, niin hukkaanhan sitä mentiin. Molemmilla kerroilla olin kartalla paljon itseäni edellä.
Takaata ei kumminkaan tultu. Öysteinkään ei saanut kuin vajaa puoli minuuttia kiinni.
Oli se vaan hienoa voittaa AM-Viesti.

Tulokset:
http://www.saunalahti.fi/~pam7/loimaa2007/tulokset.htm

Ei kommentteja: