lauantai 2. helmikuuta 2008

Astronomy

Se on neljännesvuosikatsauksen aika. Ensimmäisen vuosineljänneksen tulos näyttää reilua 13%:in kasvua viime vuoden vastaavaan verrattuna. Veroja on maksettu neljän sairaspäivän ja yhden krapulapäivän edestä. Kurssi jatkaa vahvassa ylämäessä.
Niistä testeistä.
Tasotesti radalla, 6x 1000m, meni vähän niin sun näin. Vika tonnikaan ei oikein irronnut, vain 2.47. Hapot olivat ihme litkua koko testin ajan. Vikassa tuusenissakaan ei nousseet ko 5,4:ään. Tä on aika kummaa. Aikaisemmin on ja viikkoa myöhemminkin huideltiin jossain 12 millimoolin paikkeilla. Veri puolestaan on niin paksua, että sormessani on nyt enemmän reikiä kuin Toonin alakerrassa.

Kestovoimatesti meni hyvin. Metronomikin tykkäsi. Kun testaajina toimivat maajoukkuesuunnistajat, niin totta kai testitkin tehtiin samaan tapaan kuin maajoukkueessa on tapana ollut. Ja kommentteja: ”Kaiken kaikkiaan kestovoimaominaisuudet olivat hyvällä tasolla. Vertailtaessa arvoja maajoukkuemiesten tuloksiin, pärjäät hyvin lähes joka liikkeessä. Ainoastaan Selän ojennus oli pikkuisen heikompi, mitä keskiarvo tulos. (Toimitus haluaisi tässä kohtaa huomauttaa, että täten kaikki muut liikkeet olivat keskiarvon paremmalla puolella) ”Kestovoimaominaisuuksien puolesta näyttäisi, ettei tulokset olisi kiinni ainakaan salilla tehtävistä liikkeistä. Toisaalta metsäjuoksussa vaadittava voima voi olla vaikeasti ammennettavissa puntilta. Mielenkiintoista olisi kyllä nähdä kuinka perusvoima- ja nopeusvoimajakso vaikuttaisivat juoksu-vauhtiin teillä ja maastossa.” Ai niin, mitattiinhan tässä samassa yhteydessä rasvatkin, pihdeillä. Luxissa suoritetun kahden viikon rasvatankkauksen jälkeen prosentit kiirivät juuri ja juuri samaan luokkaan A-oluen kanssa, tavoite oli kumminkin lähempänä IVB:n prosentteja, jopa ”Karhun Tosi Vahvan”. Tästä huolestuneena päätin kirjautua seuraavana päivänä kehon koostumusmittaukseen.

Biosähköinen impedanssi antoi vaikka minkälaisia kaiken maailman faktoja kehon koostumuksesta, joista ymmärsin yhtä paljon kuin siat satelliiteista. Sen kumminkin olin ymmärtävänäni, että tulosten pitäisi olla varsin tarkkoja tällä menetelmällä. Sähkövirran puskiessa tietään jalkapohjistani sormenpäihini, kehoni mineraalien, nesteiden, rasvojen ja muiden hommeleiden läpi, jännitin olisiko jalkojeni välinen lihastasapaino kohdillaan. Ja kyllä, kyllä se oli. Rasvatkin olivat mustan surman ja ”Tosi Vahvan” välillä. Hyvä hyvä. Muista arvoista en jaksa sen enempää tarinoida.


Testirupeaman lopuksi iskettiin vielä matolla kulman kera. 5min/km oli vauhti koko ajan. Verta laskettiin ja kulmaa nostettiin kolmen minuutin välein yhdellä asteella. 1asteen kulmalla aloitettiin ja 27minuuttia myöhemmin, 9asteen kulman kuorman loppuun juostuani totesin, että vertailupohjaa huhtikuussa tehtävää seuraavaa testiä varten alkaa olla ihan riittävästi. Mitään tarkempia tuloksia en ole tästä vielä saanut, mutta kun analyysi Vormistolta napsahtaa mailiin, niin katsotaan onko siinä mitään täällä mainitsemisen arvoista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saitko sä kalkuloitua, mitä 5'/km ja 9 astetta voisi olla tasaisella? Joskus kun mä olen noita juttuja ihmetellyt, niin olen tullut siihen tulokseen, ettei sitä pysty millään absoluuttisesti vertaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

sä ootkin missannu suunnistus.netin viikon mielenkiintosimmat keskustelut.

http://42.195km.net/e/treadsim/

http://www.runworks.com/calculator.html

Noilla mennään jo pitkälle, mutta ei tarpeeksi, sillä hiukan epävarmaksi mullakin toi nyt jäi, sillä muistaakseni ne lukemat mitä sain itse kalkuloitua eri tavoilla olivat 2:37min/km ja 2:50min/km.
Mahdotontahan sitä tietysti absoluuttisesti on verrata, mutta kyllä nuo nyt kohtuu lähelle menee sitä mitä se vois olla.