lauantai 1. syyskuuta 2007

Moonlite Dance

AM-Yö juostiin eilen illalla Kiikalan Lentokentältä. Suomusjärven Sisu oli vienyt kisat varsin mukavaan maastoon, joka sopi mielestäni yö-kisailuun enemmän kuin mainiosti.

Täysikuun möllöttäessä taivaalla spekuloin ennen kisaa, että jos sitä vetää itsensä aivan hapoille ja yöllä ei uni tule silmään, niinkuin niin usein näissä tapauksissa, niin palautuminen saattaa venähtää vähän turhan pitkäksi. SM-Pitkään on kumminkin enää viikko. Joten päätin ottaa kisan enemmän harjoitus-mielessä. Eihän siellä jaettu edes ranki-pisteitä. Loppua lukuunottamatta vedinkin aika pintakaasulla. Ainakin pari minuuttia olisi ajasta saanut ihan juokemallakin pois.

Tämä oli eka yö-suunnistus sitten Jukola-leirin, ja sen jotenkin huomasi alkumatkasta, kun vähän jännitti. Päätinkin ottaa mahdollisimman varmoja valintoja alle. Vaikka kuinka olin päättänyt ennen kisaa katsoa tarkasti kompassiin, varsinkin tyhjillä aluleilla, niin ainakaan alussa kompassin käyttö ei ollut ihan niin buenoa mitä se olisi voinut olla, mikä näkyy aika hyvin ykkösvälin reittiviivasta. Alussa liikaa vasemmalle, ja tuo ykkönenkin PITI ottaa varmasti oikealta :) ... 20sekuntia merkkasin virhettä välistä. Kolmosella ja nelosella unohdin taas kompassin käytön ja kun luin karttaa väärin niin juoksin parissa paikassa vähän väärään suuntaan. Juoksin välit kyllä muutenkin vähän typerästi. About 1,5min ylimääräistä aikaa molemmilla väleillä. Mutta sitten skarppasin. Homma sujui kuin rasvattu aina 13:sta asti, jossa sitten leimatessani olin näkevinäni 2min perään lähteneen Heinosen Mikon takana. Kuka lie ollut, mutta ei Mikko ainakaan. Tähän asti olin passaillut sen verran, että lähdin kiskomaan kaamia kyytiä, josta seurasi, että koukkasin 14:sta 10 sekuntia ja 16:sta 20sekuntia. Juoksin sitten varsin reippaasti maaliin asti, jossa olin sitten lopulta neljäs (tai viides, laskutavasta riippuen), tasan neljä minuuttia Väreelle hävinneennä.

Täytyy kyllä sanoa, että nautin yö-suunnistamisesta eilen aivan suunnattoman paljon. 11-12 välilläkin juostessa katsoin taivaalle ja ihastelin tähtien kimallusta puolet välistä. Aivan helmeä.


alku:


loppu:


Sain yöllä ihan kohtuullisesti untakin. Tänään joku vähän pidempi todella rauhallinen lenkki.
Huomenna palaan takaisin Jyväskylään ja ensi viikolla on sitten jo syksyn ekat luennotkin.

Ei kommentteja: