sunnuntai 16. syyskuuta 2007

10.15 Saturday Night

Karsinnassa tekeminen oli kerrassaan mainiota. Virhettä en tehnyt paljoa. Loppuosalla yksi puolen minuutin virhe ja yksi 15sekunnin hidastelu ässäily. Juoksin melko rauhallista vauhtia ja otin niin varman päälle kuin vähäänkään vain pystyi ottamaan. Hävisin 1.35 Hernelahdelle ja olin 4.

Finaalissa ajattelin vetää samalla taktiikalla, mutta toki juosta kovempaa. Varmoja reitinvalintoja, ja polku sekä tie pätkillä oli tarkoitus latoa oikein kunnolla. Mutta ei ollut sellaista kulkua, joka yöllä aina on, tai siis aina ennen on ollut. Elämäni huonoin yö-kulku oli tänään. Jo heti ykkösvälillä totesin, että tänään muuten ei kulje. Oli outoa, koska yöllä on kulkenut aina aika hyvin. No niin, antaa olla. Lisää reeniä ni pärjää huonommallakin kululla.
Ykkösellä kun avasin kartan, totesin, että ziisus. Melkosta väliä oli tarjolla. Meni kyllä hetki, ennenkuin päätin mistä mennä. Ei ollut munaa tehdä Mattias Karlssoneita ja vetää vasemmalta ympäri, vaikka se näin jälkikäteen spekuloituna olisi saattanut olla mulle se paras vaihtoehto. Kohtuu "suoraan" puskin, jonkinlaista ässää.
Vitosen otin varmasti vähän oikealle ja polkua rastille.
5-6 väli tarjosi taas mielenkiintosta reitinvalintaa. Suhtaudun yöllä aika skeptisesti omaan kykyyni edetä tiheikössä, joten päätin ottaa varman kautta ja kiertää oikealta. Sieltä rastille tulokin oli helppo. Kutoselle mennessä tuli Laitinen, Parjanne ja Jones vastaan, jotka olivat juuri käyneet seiskalla. Totesin, että tänään ei oo letkoja tarjolla.
7-8 väli oli taas kinkkinen. Päätin vetää oikealta, joka ei näytä ollenkaan huonolta valinnalta, mutta käkeen on tullut, ilmeisesti jalalla, aika rumasti.
Perhoset meni keskusrastia lukuunottamatta todella hyvin. Keskusrastin löysin ekalla kerralla pienen pysähdyksen jälkeen melko suoraan, mutta toisella ja kolmannella kerralla piti koukata puoli minuuttia.
16-17 välille tarjottiin taas kaikenlaista valintaa. Päätin vetää suoraan, mutta toteutin alkumatkan hiukan huonosti. Thierry juoksi tälle välille minuutin pohjat. Aika hc:ta. Itse hävisin varmaan taas jalalla. Tai en tiedä, mistä se olis ollut nopein juosta.
Loput välit tulin varman päälle. Vuonna -96 kll:ssä eksyin totaalisesti tuolla samalla alueella saman tienalituksen jälkeen. Traumat olivat vieläkin mielessä ja kiersin niin hisua rasteille kuin olla ja voi, mutta empä eksynyt tällä kertaa.

Olin 23. Virhettä laskin tehneeni 1,5 minuuttia + reitinvalinnoista olisi ehkä saanut pois jopa kolme-neljä minuuttia. Letkoista olisi voinut olla ainakin vauhti apua. Kaksi minuuttia paremmin ja olisin ollut 14. Plakettiin eroa jäi 3,5min. Spekuloin, että kulkupäivänä olisin edennyt sen verran kovempaa pelkästään jalalla. Hieman jäi kyllä hampaankoloon, pari minuuttia paremmin niin olisin ollut oikein tyytyväinen, vaikka kyllä ihan tyytyväinen olen suunnistukseeni.

23. sija on kumminkin mulle paras, mitä miesten sarjasta on toistaiseksi heltinyt.

Tulokset:
kars
http://www.karkki-rasti.fi/joomla2/index.php?option=com_wrapper&Itemid=33
final
http://www.karkki-rasti.fi/joomla2/index.php?option=com_wrapper&Itemid=29

Reittihärpäke:
kars
http://www.resultfellows.com/reittiharveli/gadget/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=15&kieli=
final
http://www.resultfellows.com/reittiharveli/gadget/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=17&kieli=

Ei kommentteja: