torstai 21. kesäkuuta 2007

Truly and Utterly Bill

Jukola oli ja meni, valitettavasti ei niinkuin toivottiin.
Itse suunnistin kuudennen osuuden.

Yö-osuudet tiedettiin etukäteen todella vaativiksi, ei pelkästään vaikean maaston vaan myös vähän sinnepäin tehdyn kartan takia.
Minun piti juosta alunperin pitkä yö, mutta Maco on niin jäätävässä tikissä (ja yökettu), että sai sen juostavakseen.

Sacha aloitti. Juoksi lähes koko matkan "kakkosletkassa" pari-kolme minuuttia kärjen takana ilman suurempia virheitä.
Vaihtoon reilu 3min kärjestä, sija taisi olla 24. Sanoisin, että oikein hyvä suoritus.

Suna juoksi toisen. Hyvin meni kunnes kolmanneksi viimeisellä tuli 3min pummi. Maco pääsi kumminkin todella ison letkan hännillä metsään.

Maco otti kolmannella kolmisen minuuttia kärkeä kiinni ja nosti sijalle 7. Loistava juoksu. Eroa kärkeen oli tässä vaiheessa kolmisen minuuttia.

Ändi juoksi neljännen. Virheitä tuli jonkin verran, mutta vaihtoon sijalla 9. Käytännössä samassa letkassa kuin metsäänkin.

Mäksä viidennellä. Mahdollisuuksia tarjottiin aika paljon, mutta Mäksälle sattui se vuoden, toivottavasti uran, synkin päivä.
Eroa tuli lisää pitkälle toistakymmentä minuuttia ja sijoitus tipahti kahdeksanneksitoista. Shit happens.


Ei ollut helppoa lähteä metsään siitä tilanteesta, tyhjään väliin vielä.
Ykköselle mennessä uria ja edellisten osuuden juoksijoista risteili joka suuntaan. Itse risteilin väärään suuntimaan heti k-paikalta.
Siinä vaiheessa kun katsoin kompassia ja totesin meneväni väärään suuntaan, olin jo melkein tiellä. 15metriä myöhemmin tulin sitten tielle.
Juoksin tietä jonkin matkaa ja siitä pääsikin sitten itse asiassa aika helposti rastille (111). Virhettä kumminkin heti alkuun about 25sek.
Ykkösen jälkeen sopeuduin tilanteeseen. Sain ajatuksen taas kulkemaan ja juoksun rullaamaan siinä samalla.
Kolmoselle(120) tein 20sek virheen, koska juoksin aukealla paksusta polusta yli sitä huomaamatta, vaikka vielä odotin sitä. No, en kuulemma ollut ainoa.
Kuutosella(97) tein sitten päivän suurimman virheen. Tulin rastin numero 32 kautta. Paikka oli selkeä ja olin siinä kiinni.
Lähdin siitä vasemman kautta kohti omaa rastia, mutta rasti kumpare ei tullut vastaan. Vedin takaisin 32:lle ja lähdin koittamaan oikean kautta.
Sain juosta todella pitkän matkan kunnes rasti kumpare sitten alkoi häämöttämään, vaikka matkan piti kartan perusteella olla melko lyhyt. 1,5min virhe.
Pitkällä (102)-(47) välillä päätin kiertää vasemmalta tietä ja polkuja. Vedin kuitenkin vähän liikaa vasemmalle ja hävisin arviolta 40sekuntia.
Vaikealle ja pienipiirteiselle laskettelurinteen viereiselle alueelle tultaessa päätin ottaa varman päälle. 135 ja 137 tulivat hyvin.
väli 137:lta 138:lle oli sellainen, jonka esim. Silvennoisen kartalla olisin juossut ilman muuta suoraan. Nyt en kumminkaan uskaltanut, vaan päätin ottaa varmasti polun kautta.
Ajattelin, että parempi hävitä varmasti "vain" 15 sekuntia, kuin ehkä pummata kaksi. Rasti oli kumminkin ehkä radan vaikein.
No siitä sitten kipasin polkua kohti. Siinä vaiheessa kun olin juossut 50metriä polusta yli, totesin, että voi vitun vittu.
Käänsin nokan alamäkeen ja tulin pohjoisemmalle polulle, Siitä sitten polkujen risteykseen ja varmasti rastille. Suunnilleen minuutti turpaan.
Sitten vedeltiin laskettelurinteeseen. Tässä vaihessa näin ensimmäiset saman osuuden juoksijat, kun Lucan ja Walter juoksi takaata meikän selkää kiinni.
Lucan saikin kiinni, mutta Walterilla tais olla eri hajonta kun ei tullut peesiin. Latosin mielestäni ihan hyvää vauhtia.
108-204 välillä otin kiertävän ja varman polkuvalinnan, jolla olinkin yllättäen välin nopein. Lucan tuli perässä, mutta jäi puhtaasti juoksemalla.
Kyllä siitä vaan saa mielettömät fiilikset, kun toteaa, että joku jää jalalla. Loppu tuli taas yksin ja moitteetta.
Vaihtoon tulin sijalla 17. Jäin minuutin lisää kärkeen, kun kärki vaihtui.
Olin juossut hyvää vauhtia koko matkan, kulku olikin vuoden, jossei elämäni paras. Mutta virhettä tuli aivan liikaa, 4minuuttia.
Pistän kyllä surutta osan virheistä kartan piikkiin. Turha spekuloida, olisiko letkoista ollut apua metsässä.
Rupesin miettimään, että puhtaalla olisin hävinnyt minuutin Wingstedtteille ja Ikosille, tunnin kisassa, jonka kumminkin juoksin yksin. Eli selvästi yli tämän hetken tasoni.
Miksi sitä aina löytää joka vuosi Jukolaan ja Tiomilaan sellaisen kulun, että oksat pois, mutta sitten johonkin SM-kisaan tai muuhun ei semmoista kulkua tule koskaan.
Siinäpä taas miettimistä.


Maxille ei ankkuri-osuudelle ollut tarjota hyviä letkoja. Tai olisi ollut jos olisin juossut vaikka 4minuuttia paremmin.
Mutta ei Max:kaan hirveän hyvin joussut. Koukkua tuli liikaa.
Maalissa sija 20., joka tuntui kautta linjan aika suurelta pettymykseltä. Kyllä siellä 10 joukossa taas olisi tilaa ollut, vaikka viidenkin.


Seuraava varsinainen kisa on Kalevan Rastiviesti ja Gaynuu siihen päälle. Sitä ennen otetaan yksi viikonloppu suurajoissa suunnistaen ja mökillä resetoiden.

Ei kommentteja: