sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Beating winter

200g taateleita
-
400g kikherneitä
3 isoa porkkanaa
400g tomaattimurskaa
400g purkitettuja tomaatteja
1dl vettä
2 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
2 ceylon kanelitankoa 
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1tl juustokuminaa
1tl korianterin siemeniä jauhettuna
1tl inkivääriä jauhettuna
1tl paprikajauhetta
1tl ras el hanout
1tl ruokokidesokeria tai hunajaa
1tl kurkumaa
0,5g sahramia
½ sitruunan mehu

Pataan ja uuniin 135C ja ~2h.

Lähden ulos lenkille hyiseen tuuleen. Reilu 20km tietä, pikkupolkua ja umpihankea. Loppumatkasta metsän keskellä havahdun. Linnut laulaa. Se on ensimmäinen kerta tänä talvena, kun kuulen linnunlaulua muualta kuin kännykän herätyksestä. Samassa taivas alkaa repeilemään. Aurinko pyrkii esiin. Loppumatka kotiin on yhtä kulkua.

Marhaba! Se tervehtii tuoksullaan jo ovella. Marokko on tullut kylään.
Lisään vielä taatelit pataan pariksi kymmeneksi minuutiksi, ja menen saunaan, jonka vaimo on oivaltanut laittaa päälle.

Mikään ei toimi viheliäisenä talvipäivänä niin kuin lämpimän mausteinen pitkään muhinut pata.
Jälkiruuaksi kaivan esiin pari sprinttikarttaa Marokosta ja teen pienen Table-O harjoituksen. Mielessäni siirrän itseni 5000km etelämmäs, kun teen reitinvalintoja läpi Chaouen:in mausteisten ja kapeiden kujien.
Tällaisina hetkinä tuntuu, että talvi alkaa olla voitettu.

Nostan pääni ylös. Takapihalla on reilu puoli metriä lunta. Hiihtokausikin tuli aloitettua vasta torstaina. Taitaa tässä olla vielä talvea taitettavana.

Ei kommentteja: