perjantai 30. toukokuuta 2014

Betonia

Betonia tarjottiin oikein urakalla tässä viime päivinä. Ensin Stadi-sprinttiä Itä-Pasilan betoniviidakossa, ja eilen Prismarasteja BetoniEliitissä.

Stadi-sprintti oli aika mielenkiintoinen ja haastava sprintti eri tasoineen. Välillä kartta ei ollut monitasoisuudesta johtuen täysin yksiselitteinen ja osa paikoista oli sellaisia, että niiden kuvaaminen yksiselitteisesti ei olisi edes mahdollista. Eihän tällaisia maastoja - ainakaan kaikkia tasoja hyödyntäen - voisi oikein isommissa kisoissa käyttää, mutta mielestäni tällaiseen pienempään kisaan tämä kyllä sopii oikein mukavasti. Täytyy antaa probsit Jyryn väelle, että uskalsivat järjestää tällaisen kisan tällaisessa maastossa. Hienoa. Sen sijaan kaikille juoksijoille ei voi probseja antaa - sen verran härskiä toimintaa useammassa paikassa. Ja tässä tapauksessa se ei edes johtanut hylkäykseen. Väliajat puhukoot puolestaan.

Itse olin alussa jokseenkin huonolla keskittymisellä liikkeellä, jonka seurauksena leivoin ykkösen ympyrässä täysin ennenkuulumattoman kämmin. No se toimi hyvänä herätyksenä, ja loppuradan suunnistustehtävät klaarasin tasoineen ja muineen suhteellisen hyvin. 3. rastilla sen sijaan tuli aikatappiota isosti. Kuten kartasta voi havaita määrite oli väärin - sellainen, jota ei voi olla edes olemassa. Tulkitsin asian sitten niin, että rasti olisi toisella puolella muuria, mitä se sitten oikeasti oli. Siellä kävin ihmettelemässä ja toteamassa, että juupajuu.

Lihaksistokin tuntuisi olevan taas paremmassa jamassa. Jokseenkin löysää meno vielä oli, mutta jaksoin sentään juosta. Viimeisen 2,5 viikon aikana ne fiilikset ovat olleet aika harvassa, tai niitä ei oikeastaan ole ollut. Ehkä kroppa alkaa tottua antibiootteihin tai jotain muuta. Pääasia, että tuntuu taas vähän normaalimmalta.


Stadi-Sprintti 2014

Prismassa oli hyvää suunnistamista, ja tuntui että lihaksisto toimi metsässäkin ihan hyvin. Toki maastopohja oli varsin ystävällistä. Juoksu ja vauhti tuntuivat paremmilta, mitä tuloslista sitten lopulta näytti. Ihan kivaa kuitenkin, kun edes itse tunsi pääsevänsä metsässä johonkin. Fiilis aivan eri planeetalta, mitä viimeiset 2,5 viikkoa. Pikkuhiljaa parempaan päin.

Prisma-rastit 2014
Stadi-Sprintti 2014 (Kuva: Harri Hytönen)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viivan perusteella sulla ainoastaan 2 hylsyä. Aika hyvin!

Mädi kirjoitti...

Tuo 3-4 & 4-5 väleillä ollut musta muuri johon viittaat oli ikäänkuin kuvattu ylhäältäpäin. Saattaa jäädä piirretyn viivan alle, mutta tuossa kohtaa tuo ison tien puoleinen (katoksen) seinä on piirretty aukinaiseksi. Siitä meni siis väylä läpi (portaat), jotka meni tuon mustan muurin ali, ja sitä piti ja oli tarkoituskin käyttää. Yksi esimerkki paikasta, jota ei oikein voi yksiselitteisesti kuvata.

Mädi kirjoitti...

... Ei siis hylsyjä täällä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo betoni-sarja Prismoilla oli kenties aikas huuhaata joka ei varmaan hirveesti nosta motivaation tasoa siellä juokseville huippukavereille, mutta hyvä suoritus radalla kuin radalla tietty on ihan kiva tunne?

Mädi kirjoitti...

Olihan tuo vähän turha sarja sinänsä, mutta johonkin ne EA:sta tippuneet pitää laittaa WRE sääntöjen mukaan. Ja saipa tuosta sentään muutaman WRE pisteen - todella vähän, mutta kun metsä-WRE-kisoja ei ole alla niin jokainen piste on kotiinpäin - seuraavaa (metsä)kisaa varten.

Antti Parjanne kirjoitti...

Minut olisi pitänyt hylätä. Juoksi 5-6 välin lähes viivan alle jäävän sillan alapuolelta kohdasta jossa ei ole kiellettyä aluetta. Kilpailuohjeiden lukeminen oli jäänyt tekemättä ja 2-3 välillä katsoin kun edellä lähtenyt kaveri meni alakautta voittaen siinä n. 20sek. Ajattelin, että ehkä sieltä katutasosta saa juosta suojatietä pitkin yli. Ei olisi saanut. Kisan jälkeen totesin sekä kilpailunjohtajalle että ratamestarille, että minut pitäisi hylätä ko rikkeen takia. Koska rikkomuksestani ei ollut näköhavaintoa, ei hylkääminen kuulemma ollut tarpeellista. Vastaavia tapauksia oli varmaan paljon muitakin, mutta hylsyt tulivat vain niille ketkä jäivät kiinni. Hyvä treeni tuo oli kuitenkin!

Mädi kirjoitti...

Siinä tapauksessa korjaan aikaisemmin kirjoittamaani. En tiedä mitä säännöt sanoo tällaisessa tapauksessa... "Saako" juoksija hylätä itsensä?

Jokatapauksessa suoraselkäistä toimintaa sinulta Antti. Probsit siitä!
Et tosiaankaan ollut ainoa, mutta kenties ainoa joka myönsi erheensä järjestäjille. Tsemppiä Tampereelle.

Anonyymi kirjoitti...

Miten 14 rasti saiko puskan läpi vetäistä? Vihreä on ehkä vähän haalea?

Mädi kirjoitti...

Sai toki. Tuo vihreä 14rastin vieressä ei ole lähimainkaan tumminta (kiellettyä) vihreetä tai tonttivihreetä. Molempia löytyy samasta kartasta.