tiistai 13. marraskuuta 2012

Aqua joking


Tuli pyörähdettyä Italiassa männä viikonloppuna. Tuttuun tapaan alla oli Fiat Gigolo, jolla tuli kierrettyä Garda-järven hoodeilta Palmanovan kautta Venetsiaan, kuten kuvista näkyy.
Sunnuntaina oli ohjelmassa jo melkoisen perinteiseksi muodostunut Venezian kaupunkisuunnistus, mutta eipä ole taidettu kisaa ennen juosta moisissa olosuhteissa. Veden pinta oli suhteellisen korkealla. Kisa-aamuna veden korkeus oli 140cm, kun normaali arvo on 50-80cm. Normaalisti veden kai pitäisi laskea korkeankin veden aikaan aamun aikana, mutta nyt mereltä tuuli sen verran kovaa ja puski vettä, että vesi ei laskenut kun vasta iltapäivän puolella. Lähtöjä siirrettiinkin ensin 1,5 tunnilla eteenpäin aamun mittaan ja lopulta startata sai haluamanaan aikana, kunnes sitten lopulta järjestäjä päätti keskeyttää koko kisan, eivätkä kaikki päässeet starttaamaan ollenkaan. Ihan alkupään lähtijänä tilanne oli aika toivoton. Olin jo ehtinyt lähteä kohti lähtöä, kun päätös vapaasta lähdöstä tehtiin - toisaalta pääsin sentään baanalle. Siihen aikaan vesi, joka oli muuten melkoisen vilpoista, oli vielä sen verran korkealla, että omasta suorituksesta 80% tapahtui puolesta säärestä polviin syvässä vedessä. Melkoista kahlaamista - siinä oli Japanilaisturistien Kodakit ihmeissään. Ei puhettakaan, että olisin kiertänyt koko rataa tuohon kellon aikaan. Radalla olisi ollut mittaa reilu 11km, joka tarkoittaa n.15-16km lyhintä reittiä pitkin. Vedin siitä kolmasosan, joka oli ihan riittävästi vesijuoksua yhdelle päivälle tuon asteisessa vedessä. Muutamaa tuntia myöhemmin, kun kisa oli jo keskeytetty, vesi oli laskenut jo niin, että lähes koko radan olisi selvinnyt kuivin jaloin.

Venezia

(hwww.danielhubmann.ch)
(www.danielhubmann.ch)


Tuli viikonloppuun yksi kunnon starttikin, kun lauantaina juostiin Adriatic Meetingiä Palmanovassa. Sinänsä ihan hieno paikka, ainakin kartalla. Kisan aikana ei juuri maisemia ehtinyt katsella, ja kun kisan jälkeen oli Diavolat heitetty huiviin, olikin jo pimeä. Ohjelmassa oli pitkä-sprintti, joka laittoi huonokuntoisen keuhkot koetukselle. Kisarutiineissa on selvästi vähän hakemista tällä hetkellä, kun kisoja ei alla ole. Paikoitellen oikeita ajatusmalleja pyöri päässä juuri niin kuin pitää, mutta vastapainoksi sorvasin yhden minuutin megapummin. Fyysisesti oli, kuten tällä taustalla odottaa saattaa, melko tuskaista. Hapenotto on puutteellista, eikä koneesta irtoa. Fiilis on kuin ajaisi vitosella kuuttakymppiä. Toisaalta ero kärkimiesten vauhtiin oli pienempi kuin odotin. Puolen vuoden tauon jälkeen oletin olevani paljon huonommassa kunnossa mitä olen. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan. Tulokset.

Palmanova

Ei kommentteja: