sunnuntai 31. lokakuuta 2010

PWT Beijing - gōngfū

Pekingin PWT kiertue on takanapäin. Hieno kokemus kaikinpuolin. Kolme kovaa kisaa ja tonneittain oheissälää kaupan päälle. Kisat olisivat saaneet mennä paremmin, mutta jos nyt ylimääräiset juanit jäivätkin tällä kertaa kotiuttamatta, niin erinomaisen arvokasta kokemusta kansainvälisistä gameksista ainakin tuli lisää. Ja tulevaisuuden kuviot selkiytyivät entisestään. PWT:n yhteydessä juostiin myös Kiinan mestaruuskisoja. Homma oli viety isolle ja isojen kisojen tuntu oli vahvasti läsnä. Osanottajia Kiinan mestaruuskisoissa oli reipas 2000 + siihen vielä 1000 osallistujaa Pekingin keski-koulujen välisistä päälle. Ja järjestelyt toimivat. Kylkeen oli ämpätty screenit ja muut härpäkkeet tv-tuotantoja myöten. Kameramiehiä oli maasto puolillaan, kisakeskuksesta puhumattakaan. Myös oma leimausjärjestelmä, Learnjoy, oli kop.. kehitetty. Ei huonosti maassa, jonne suunnistus rantautui PWT:n mukana vasta 12 vuotta sitten. Kungfua!

PWT-kisoja oli siis kolme. Yksi puhdas puisto/metsä sprintti, yksi keskimatka ja yksi old-school PWT-kisa. Ensimmäisenä juostiin Kiinan mestaruus sprintin yhteydessä puhdasta puisto/metsä-sprinttiä. Kisa ei varsinaisesti ollut mikään succee. En tiedä mistä johtui, huonoista unista vai alaspäin olemisesta, mutta olin fyyisesti vielä aivan ulapalla ja koneesta ei saanut mitään irti. Suunnistustehtävistä suoriuduin alkumatkasta kohtuullisesti, kunnes pitkän 10-11 välin lopussa valitsin väärän polun, joka vei minut ulos kartalta. Siellä sattui olemaan vielä aivan samanlainen aukko, jossa rastikin oli, joten ihan heti en tajunnut olevani aavistuksen liikaa idässä. Se ol sit vähä niinku siin. Olin 15.


PWT 1 - Beijing Olympic Park

Toinen kisa juostiin Kiinan mestaruus keskimatkan yhteydessä. Maasto oli verrattain erikoista, ja kerran toisensa perään joutui toteamaan puuston hieman erilaiseksi, mitä oli kuvitellut. Fyysinen vire oli jo aivan eri luokkaa kuin ekassa kisassa, ja jopa kulkua oli havaittavissa. Lähdin varovaisesti liikkelle, mutta heti kakkosella sain etsittyä ympyrässä suppaa yli minuutin, vaikken yli 15metriä rastista varmaan missään vaiheessa ollutkaan. Sen jälkeen homma sujui. Olin tulossa tukevasti kuuen sakkiin, mutta 4 viimeinen rasti, aukko tiheikön keskellä, oli kyllä kunnon tiheikön keskellä, mutta ei rastiympyrän, vaan sen reunalla, ja sitä pörrätessä ja siltä lähdettäessä menetin pari minuuttia ja valahdin sijalle 9.


PWT 2 - Bei Kong Forest Park

Kolmas kisa juostiin Summer Palacen pohjois-hoodeilla. Kiinan mestikset oli ohi ja nyt juostiin vain PWT:tä. Matkana oli jälleen sprintti, mutta muuten mentiinkiin old-school PWT:n tapaan, kun ISSOM:sta ei oltu vielä kuultukaan ja ylitsepääsemättömät kohteet voitiin tiivistää lauseeseen "if you can jump it, jump it". Kartasta oli aika vaikea saada käsitystä, että mistä pääsee ja mistä ei, joten päätin kiertää kaikki yhtenäiset muurit. Jossain kohtaa se kannatti, jossain kohtaa tuli takkiin aika rumasti (11-12 & 13-14). Yuri Omeltchenkomaisella rohkeudella oltaisi tultu. Olin taas 9, ja hampaankoloon jäi, sanoisinko, että paljon.


PWT 3 - Summer Palace


Kuvia reissusta täällä ja PWT sivuilla lisää settiä kisoista.


Kisojen väleihin oli järjestetty sightseeingiä ja muuta mukavaa. Kyllähän tuolla ihmeteltävää riitti Kiinan muurin, kiellettyn kaupungin ja taksikuskien lisäksikin. Yhtenä välipäivänä juostiin mm. orientshow, ja ihan showmielessä juostiinkin, koska kellään ei ollut urheiluvermettä mukana. Hengästyneen näköinen ilme on vain feikkiä.


Orientshow


Osterbo


Osterbo


Seuraavalla kerralla kausianalyysiä ja sitten uuteen sesongiin uusin kujein.

1 kommentti:

T kirjoitti...

Mukavan näköinen reissu, harmi kun en akilleksen takia päässy mukaan