maanantai 30. heinäkuuta 2007

Week End on Weekend

Varsinais-Suomen Rastipäivät olivat viikonloppuna. Lauantaina juostiin keskimatkaa ja sunnuntaina lyhennettyä pitkää.
Suunnistuksellisesti varsin karmiva viikonloppu.
Lauantaina lähdi koittamaan taktiikalla pitkä päätyyn ja perään, eli ylivauhdilla liikkeelle. No lähdin heti K-pisteeltä väärään suuntaan. Tahti ei siitä juuri parantunut. Suuremmat virheet pystyin toki välttämään, mutta jotain pientä tuli vähän koko ajan. Virhettä merkkasin 3,5minuuttia. Kärkeen hävisin kolme. Kolmanteen sijaan 51sekuntia. En jaksanut keskittyä oikeisiin asioihin.

Sunnuntaina päätin edetä suunnistuksen ehdoilla. Alku menikin varsin mallikkaasti, mutta sitten alkoi tulla pieniä virheitä taas siellä täällä. Rastilla numero 15, 47minuutin kohdalla, olin vain minuutin kärjestä, vaikka virhettä oli tullut kolmisen minuuttia. Jos olisin tiennyt tämän metsässä olsi fiilis voinut olla vähän parempi. Henkisesti olin keskeytyskunnossa. Ei oikein napostellut. Koko ajan tuntui, että suunnistus ei suju. En saanut karttaan kunnon otetta missään vaihessa. Seuravilla neljällä rastivälillä pummasin yhteensä reilun neljä minuuttia. Ehkä kruununa kaikelle 17-18 välillä juoksin polun risteyksen ohi 150m ja jouduin palaaman samaa reittiä takaisin. Sanomattakin on selvää, että ajatus ei oikein ollut kisoissa. Hölkkäilin kuitenkin rastien kautta pois. Virhettä tänään sellaiset 7minuuttia. Juoksu sentään oli ihan hyvää. Maalissa totesin, että muut ovat pummanneet myös. Karttakin oli vähän sinnepäin, kun tuntui että kaikki olivat pummanneet vähän samoissa paikoissa. El Maco Mäkinen oli päivän ainoa, joka selvityi metsästä kunnialla pois, voitti ylivoimaisesti (ja ohitti mut samalla rankilla).
Lauantain jälkeen tavoitteeksi laitettu kolmoisvoitto kumminkin tuli Macon viedessä koko potin, Mäksän ollessa toinen ja meikä kolmas.

Kaiken kaikkiaan tämä viikonloppu tarjosi kauden huonointa suunnistus tekemistä. Näin ulapalla en ole ollut kertaakaan koko kaudella. Katsastuksiin on viisi päivää. Jos siihen mennessä laittaisi pään kuntoon.

Tulokset ja reittihärveli:
http://www.kokkens.fi/kilpailut/2007/vrp/


(Jarmo Jokila)

Ei kommentteja: