torstai 8. syyskuuta 2011

Syksyn satoa

Viime sunnuntain palauttavan lenkin sato
Lets Runista vierähti kaksi viikkoa ja oli vuorossa Finlandia Maraton Jyväsjärven maisemissa. Matkana puolikas. Kun jokunen viikko sitten päätin lähteä viivalle, mielessä pyöri 1.11 alitus. Juoksun kannalta oleellisimpaan harjoitusaikaan osuneen kahden ja puolen viikon telakoitumisen jälkeen korjasin tavoitetta hieman maltillisemmaksi. Lets Runia seuraavalla viikolla ehdin kuitenkin tekemään vielä hersyvän kolmen täsmäharjoituksen viimeistelypaketin:

to: pk1 120' 26km (reittiin tutustumista - pitkästä aikaa pitkää ja pelkkää asfalttia - jalat vähän ihmeissään)

pe: pk 25' 5km + kp 25' (pikkupoluilla - aivan kauhean tuntuista)

la: 5x 1,69km /1,5min (5.38, 5.27, 5.24, 5.23, 5.15) + ver yht. 70' 16km (pudotuslenkin kierroksia rautpohjassa - tuntu niin helpolta, että aloin taas salaa uskoa 1.11 aikaan)

su: kiihtyvä pk1-vk1 90' 20km


Dösällä kisapaikalle mennessä uhrasin ekat ajatukset päivän juoksulle. Aamulla asennetta pursuavaa Jarkon kävelyä tv:stä seuranneena päätin, että en ainakaan liian hiljaa lähde liikkeelle. Ekat kolme kilsaa sujahtikin 9.43 ja totesin vauhdin riittäväksi. Kympin väliaika oli aikataulun mukainen 33.43. Vauhti jatkui samana jonnekkin 16 kilsan huitteille. Siinä vaiheessa piti kiristää ja varaakin tuntui olevan, mutta pakki oli sitten eri mieltä. Taukoja en pitänyt, mutta keskittymisen suuntautuessa enemmän sulkijalihaksen kuin jalkojen toimintaan muuttui vauhti melko aaltoilevaksi, ja vauhdin kiristäminen jäi viimeiselle kilomeetterille. Kaiken kukkuraksi otin vielä loppukirissä pataan. Aika 1.11.45.

Nyt on puolestaan kartta taas kädessä ja ajatukset gradun viimeistelyn lisäksi syksyn sateisissa metsissä.

Ei kommentteja: