tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kymppisaekki

Kymppisakkiin suunnistettiin Jukolassa. Sijaan on ilman muuta syytä olla tyytyväinen, omaan suoritukseen ei. Pitkän yön jälkeen teimme joukkueena noin 18 minuuttia selkeää virhettä ja kolmanteen sijaan matkaa oli 9min. Oishan siinä ollu saumoja, muuutta toisaalta monella joukkueella virhettä tuli vielä enemmän. Olihan se vaikeaa, ja totta vie hemmetin hienoa suunnistusta. Ja kyllä meitin joukkueessa nähtiin todella hyviäkin suorituksia.
Kuten kuvasta näkyy meikäläisen kontolle napsahti sellainen reilu viisi minuuttia pummia. Pääsin letkassa metsään, mutta kun olin päättänyt omaa suunnistusta toteuttaa, sitä tein. Ykkönen meni siihen sektoriin, johon olin päättänyt kiertää ekan mäen. Simppa ja HP:n heppu lähtivät K:lta suoraan. En tiedä mitä takana tulleet tekivät, mutta yksin olin. Jaksoin toteuttaa omaa työtä ekat 4 minuuttia, sitten näin Pyrsän miehen selän. Juoksin sen nopeasti kiinni, mutta heppu jatkoi niin ihme suuntaan, että aloin itsekin epäröimään omaa sijaintiani. Kelasin itseni epävarmasti ylös rinteeseen, josta sain aika nopeasti kiinni, mutta en ihan varma kumminkaan ollut, ja jouduin pysähtelemään muutaman kerran rinnettä tahkotessani. Rasti tuli sieltä kuitenkin vastaan, mistä pitikin. Sen jälkeen päätin olla välittämättä muista.

Sitten koitin mennä varmasti. Vääntelin polvisuunnat tauluun joka välillä ja rastit löytyi paria pientä koukkua lukuunottamatta hyvin, kunnes seiskalla sorvasin oikein kunnolla. Olin hyvin kartalla 50m ennen rastia, suunta tanassa notkoa ja kumparetta odotellen. Kalevan Rastin mies meni vähän vasemmalla (suoraan rastille). Metsä muuttui yht'äkkiä uskomattoman tiheäksi kuusikoksi, enkä nähnyt enää metriä enempää mihinkään suuntaan. Yritin puskea sieltä läpi ja ehkä unohdin katsoa kompassia. Vastaan tuli notko vasemmalle ja sen takana kumpare. Täsmäsi. Siihen niin ottamaan leimaa, mutta ei näkyny rastia. Seisoskelin ja ihmettelin. Kohta pian samalle kumpareelle tuli Joensuu, joka etsi samaa rastia. Jomppa sai vissiin itsensä kartalle, koska lähti 180 astetta eri suuntaan kuin minä. Tajusin tilanteen ja sain itseni kartalle noin 20 sekuntia myöhemmin (tässä vaiheessa kartta oli 90 astetta vinossa) ja säntäsin perään. Jumituin aivan täysin pusikkoon, enkä osunut millään rastille. Onneksi pyrsän mies tuli jostain kuusen takaa ja vei mut rastille. Muuten olisin siellä varmaan vieläkin. 2,5 minuutin virhe. Terä ja Lynx menivät ohi.

Tässä vaiheessa olisi ollut hyvä paikka vetää herne nenään, mutta sain kuitenkin juonesta kiinni heti kohta pitkän välin alussa. Pitkä väli meni hyvin, tv-rastia (9) koukkasin hieman. 10 ja 11 löysin hyvin, joskin pysähtelin jonnin verran näillä väleillä varmistamaan. 12 tiesin olevan tv-rasti, joten väänsin suunnan tauluun ja lähdin haistelemaan uria, isompia muotoja lueskellen. Sieltä se tuli. 13:sta tein sitten vielä puolitoistaminuuttisen. Tyhmä virhe tämäkin, niinkuin virheet nyt yleensä ovat. Ei oikein mielikuva vastannut todellisuutta.

Vaihtoon tulin kuudentena. Keskisaari virnuili siinä yleisradion haastattelussa. Minua ei hymyilyttänyt. Yhtä kaikki - hieno Jukola.

Ei kommentteja: