lauantai 16. maaliskuuta 2013

Palometsää ja orjantappuraa


MOC racet ovat pyörähtäneet käyntiin. Alla on jo keskari ja pitkäri. Huomenna vielä sprinturi.

Viime blogahduksessa hieman arvuuttelin, että kuinkakohan sitä vielä jaksaa painaa viikonlopun kisat. No eilen jaksoin - tänään en.
Eilen ennen starttia olo oli hyvin erilainen, mitä yleensä ennen kauden ensimmäisiä kisoja. Yleensä sitä on reenattu koko talvi hyvällä sykkeellä, kunto tuntuu paremmalta kuin koskaan, ja into piukassa odottaa, että pääsee mittaamaan tasoaan muihin. Nyt odotin kisaa lähinnä lihakset piukassa, sillä harjoittelu on vielä hyvinkin vaiheessa, eikä kovia harjoituksia ole alla kuin kourallinen, ja siitäkin kourasta puolet tältä viikolta. Edellisestä metsässä tehdystä kovasta suunnistuksestakin on aikaa kohta puoli vuotta - taisi olla Kiinassa. Eilinen keskari oli sekoitus übernopeaa metsäpaloaluetta, nopeaa muuta maastoa, sekä perkuleen hidasta puskaa.

Paloaluetta

MOC 2013 stage 1 Middle


Se oli hyvä keskarin suoritus mulle, 1:stä lukuunottamatta. Lähdin K:lta huolimattomasti väärää uraa, jota luulin kartalla olevaksi poluksi ja aivan soiroon. Saattoi siinä silti olla hieman liikaa intoa ja yritystäkin kauden ekaan starttiin kuitenkin. Sain kuitenkin homman haltuun ja suunnistuksen eteen heti ykkösen jälkeen, jonka jälkeen puskin aika aggressiivisesti menemään. Neljä minuuttia jäin kärkeen. Siihen sekä loppuradan hyvään suunnistamiseen olin eilen hyvinkin tyytyväinen.
TuloksetTämän päivän yhteislähtö pitkällä matkalla olin sitten aivan lahna. Ei löytynyt jaloista enää voimaa puskea. Yritin lähteä kovaa, mutta juju tuli selväksi jo heti kättelyssä. Tänään ei paljoa letkoissa pysytä. Yritystä kuitenkin oli hetken aikaa. Pitkän ykkösvälin päätteeksi perhosille lähtiessä omalle hajonnalle ei juuri siinä vaiheessa muuta porukkaa ilmoittautunut. Yritin vetää vähän kovempaa kohti kakkosta, josko olisin saanut jonkun letkan hännän näkyviin. En saanut ja koukkasin 5min. Sen jälkeen ohjelmassa oli piiitkä pk suunnistus. Joku järkevämpi olisi voinut tulla siinä vaiheessa pois ja säästää jalkoja huomiseen kisaan. Mutta kestävuusurheilu. Ja järkevyys eivät aina mahdu samaan lauseeseen.

Katsotaan, miten huomenna Materassa. Se on selvää, että siellä mennään suunnistus edellä.

Alla muutama kartta viikon riennoista, kun eilen jäi laittamatta:

Alberobello - leirikisan finaali

Castellaneta

Nova Yardinia - majoitus2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Toivottavasti hepatiitti-rokotus on voimassa...

Mädi kirjoitti...

On se.