maanantai 25. elokuuta 2008

Erase/Replace

Sunnuntaina juostiin Huippisfinaali Espoossa, tuolla Suomen tietoteknisen osaamisen kehdossa.
Reipas viikko sitten telottu akilles oli hieman viikolla vaivannut, mutta hyviä juoksutreenejä sain kumminkin tehtyä. Kävin kerran tekemässä vesijuoksuvetojakin. Mut joo, se huippis.
Takaa-ajozetityksen karsinta, vaikka eihän siinä ketään karsittu, oli varsin kaksijakoinen. Ensimmäinen reilu kilometri ja 6 rastia olivat vaativaa avokallio/rinne rastinottoa, jonka jälkeen loppurata oli aika lailla pelkkää juoksua muutamalla reitinvalinnalla höystettynä.
Aloitin übervarovaisesti ja kutakuinkin kävelin ykköselle, otin vähän pataan mutta sain pelin varmasti auki ja itseni kartalle. 2 ja 3 tul oikein hyvin. Nelosta koukkasin naisten rastin kautta 15sekuntia. 5:lle hyvin ja kutoselle alun pienen (10sek) ajautumisen kautta mukavasti. Taisin olla tässä vaiheessa sijalla 15, ja vaikka loppu tuli 10 sek reitinvalintavirhettä (8-9 vasemmalta) lukuunottamatta puhtaasti niin sija tippui ja pataan tuli turhan paljon. Jalalla jäin. Olin siis karsinnassa parempi suunnistamaan kuin juoksemaan. Ei se kyllä oikein kulkenutkaan. Karsinnan jälkeen olin 22. 1.53 kärjestä, ja ukkoa molemmilla puolilla ruuhkaksi asti.

Finaalissa fyysinen vire olikin sitten jo monin verroin parempi ja hyvä niin, sillä varsinkin alku ja loppumatkasta sai juosta ihan kaamiaa kyytiä. Ykköselle mennessä juoksin Miikan peesissä hiukan viivan vasemmalla puolen. Muita ei vielä edellä näkynyt, mutta hiukan ennen rastia alkoi jo edellä menneen letkan selät vilkkua. Sen jälkeen tulikin juostua selkiä kiinni. Jossain nelosen paikkeille sain letkan kärjen eli sijan 12 näkyviin. Siinä se letka sitten kasvoi kun takaata tuli lisää porukkaa junailemaan. Oiskohan siellä Taanila ollu veturina. 7:lle koko letka teki pienen koukun (yllätys) ja tässä vaiheessa siinä taisikin olla 25 tyyppiä. Itse suunnistelin siinä letkan puolessa välissä koittaen sen suuremmin olla höntyilemättä. Ei tuntunut oikeestaan edes kovin pahalta. Muistankin ajatelleeni, että voishan tässä kovempaakin juosta, mutta ei siitä mitään hyötyä olisi.
13:sta eivät pojat sitten meinanneet päästää leimaamaan ollenkaan ja päätin aloittaa lyhyen mutta terävän hivuttaumisen kohti letkan kärkeä. Se tapahtuikin sitten aika itsestään, sillä paikka ennen 14:sta oli vähän erikoinen ja osa porukasta jäi katselemaan rastia hiukan liian aikaisin. Tässä vaiheessa tietenkin piti sitten vähän kiristää vauhtia. 15:sta leimasin letkan kolmantena, heti Laitisen jälkeen. Airila oli jotenkin päässyt tuikkaamaan itsensä parinkymmenen metrin karkumatkalle ja Hannun selkä katosikin pieneksi ajaksi näkymättömiin asti. Yleisörastilla tilanne oli edelleen sama. 19:sta Otin vasemmalta kiertävän valinnan, joka olikin hiukan nopeampi. 20:lle päätin mennä hiukan viivan vasemmalta puolen. Laitinen lähti perään, muut taisivat mennä Mäksän perään viivan oikeaa puolta. Rastilla oltiin Mäksän kanssa samaan aikaan. Lähdin 20:ltä aika agrella, slalomia jyrkänteiltä alas. Parkkipaikalla huomasin, että olin 20metriä muita edellä. Mäksä tuli jostain sivusta. 21:lle ja 22:lle menin tarkasti ja leimasin letkan ekana. 23:lle mennessä homma menikin sitten jo melkoiseksi raastamiseksi. Mäksä paineli tiellä ohi ja leimasi rastilla ensin. Vikalle ammuttiin aika lailla suoraan, hiukan viivan oikeaa puolta. Mäksä veti. Vikalla leimattiin samassa järjestyksessä ja maalissa myös, naamat peruslukemilla:


(Ilkka Saarimäki)

Jos karsinnassa olisi ollut kulku mukana, niin sen minuutin kovempaa olisi voinut päästä. Olis sitten päässyt sinne kärkiletkaan vääntämään, mutta 13 sija maistuu kyllä hyvältä, kun sija nousi 9 pykälää ja edellä ei isosta kakkosletkasta ollut kuin yksi mies, ja sekin vielä Mäksä niin sekään ei haittaa.
Tulokset Karsinta tulokset Karsinta reittihärveli Finaalin GPS


ps. Luin muuten todistetusti lähtöviitoituksella karttaa.

(Ilkka Saarimäki)

Ei kommentteja: