keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Backdefender

Oli huippisliiga viikonloppuna. Suoritus oli suht hyvä. Siihen olin jopa tyytyväinen, koska se oli hyvää ja hallittua tekemistä alusta loppuun. Virhettä tein 5sekuntia (4-5väli) + yhdellä reitinvalinnalla hävisin noin 3 sekuntia (7-8välin loppu). Saman 8 sekuntia tosin hävisin sekoiluun, kun en kartasta erottanut harmaata muuria ja luulin hetken leimanneeni väärällä rastilla (8:lta lähtiessä). Oli suorituksesta mitä mieltä tahansa, niin tulos oli jokatapauksessa todella huono. Siihen olin äärimmäisen pettynyt.
3 viikkoa aikaisemmin Barbaten sprinttiraceissa vauhti oli Måren, Tervon ym. kanssa samalla tasolla. Nyt jäin miltei 1,5min. Siinä yksi 8 + 8 sekuntia on aika vähän, kun jää yli minuutin jalalla. Syitä voi pohtia miksi fyysinen vire laski minuutin verran kolmessa viikossa. Ehkä oli hermostoväsymystä lyhyempin vetojen jäljiltä - juoksu ei ainakaan tuntunut kovin terävältä, ehkä jotain muuta - maalissa keuhkot olivat aivan riekaleina. En tiedä. Se on hyväksyttävä, että kauden avausotatuksesta tuli tappio. Ja ei voi kun toivoa, että kyseessä oli vain huono päivä ja ei-optimaalinen valmistautuminen tähän kisaan, eikä mitään suurempaa fyysistä takapakkia. Viime kausi ja ylikunto on edelleen kummituksena mielessä (ja kehossa). Täytyy sanoa, että hieman huolestuttaa.

Jatketaan kuitenkin harjoittelua, ja katsotaan, mitä kroppa & jalat sanoo. Päätin jo juosta tulevan lauantain rasteilla eliitin pitkän matkan sijasta AL:ssä, jotta voin keskittyä tämän (ja ensi viikon) harjoitteluun ja palautumiseen. Pitkä + viesti olisi ehkä ottanut tällä maastotuntumalla pohjoismaiseen maastoon (0km) hieman liikaa palautumisaikaa. Pitääkin vissiin kaivaa vanhat kartat esiin, ja tutkia hetken aikaa mustien neliöiden sijaan harmaita ympyröitä, jotta ei ainakaan ylimääräistä tulisi.

Ei kommentteja: