maanantai 30. syyskuuta 2013

MPS - Suunnistuskulttuuriteko

Olen ehdottomasti sitä mieltä. Taisi olla nyt kolmas kerta, kun Mikonpäivän (sprintti)suunnistus järjestettiin sprinttinä. Se, että jollakulla riittää rahkeita (ja intoa ja halua) järjestää useampana vuonna peräkkäin laadukkaita sprinttejä on erittäin arvostettavaa. Sprinttejä järjestetään Suomessa monella tapaa. Niin sanotusti vasemmalla kädellä hepistä kiinni pitäen samalla kun juoksee ja tyhjentää virtsarakkoa, JA sitten niin kuin täällä - erittäin laadukkaasti, ja kaikki (mahdolliset) asiat huomioon ottaen. Työmäärä on varmasti loputon, kun kisat tuodaan näin ytimeen. Mutta erinomaiset järjestelyt ja kisat jälleen kerran. On se varmasti omalta osaltaan palkitsevaakin. On se myös kilpailijan näkökulmasta huikea fiilis juosta tällaisessa ympäristössä lukuisien katsojien keskellä. Nautin todella. Kiitos Mikko.

Itse kisassa tarjottiin sopivalla suhteella melko tiukkaa säksätystä, reitinvalintoja, jotka eivät olleet ilmiselviä, mutta joilla kuitenkin oli sen ratkaisevat 3-5 sekuntia eroa. Erilaisia tehtäviä sopivassa suhteessa. Ja kun vauhti lyödään sinne 3min/km huitteille, niin ei se virheetön navigointikaan mitään helppoa ole. Jokainen sekunnin puolikas lasketaan.

Omalta osalta sanoisin, että kisa sujui suht hyvin. Ei mitään täydellistä suoritusta, mutta tekeminen oli hyvää. Hallittua ja jatkuvasti edessä.
Suunnistusvirhettä tein vain 4:lle (5sek), jossa en ensin havainnut vaaleanpunaista kartasta. Toisaalta en ole varma etsinkö edes sitä. Opettelin alueen mallikartasta, johon ei ollut merkattu kiellettyjä alueita - uskoakseni. Ainakaan muistiin ei tallentunut ylimääräisiä esteitä ko. alueella.
Reitinvalintavirhettä tein viiltävän analyysini perusteella väleillä 5-6 (5 sek), 7-8 (3 sek) ja 23-24 (3sek). Muut valinnat koituivat omaksi voitoksi tai vähintään tasapeliksi.
Vauhti on se mikä se on ja yhdessä tämän suorituksen kanssa se riitti tähän.

Reittihärveli

MPS 2013

Se oli kotimaisen kisakauden päätös. Vielä on kisoja, mutta ne tapahtuvat eri mailla ja mantereilla. Hiukan lähempänä lännessä ja paljon kauempana idässä. Niistä sitten tuonnempana.


ps. Mädin seuraavan suunnistuskulttuuripalkinnon saa se, joka väsää reittihärvelistä javattoman version.

8 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hieno postaus mutta rupes pelottaa, mä just tänään mietin kuinka jonkun pitäs tehä härvelin javaton versio..

jvtm kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
jvtm kirjoitti...

Keksitty jo? https://github.com/mstahv/vrg

Itse keksin viikonloppuna Karttarekisterin(tm) Flashittoman version: https://github.com/jvtm/sslkml

Nimetön kirjoitti...

Just joo. Pistäppäs tavallinen seuran webbisivuvastaava virittään normipalvelimelle tällanen Vaadin- frameworkkiin. Ei varmaan irtoo tällä vielä Mädin tunnustusta ;)

Lammikko kirjoitti...

Kiitokset osallistumisesta ja kiitoksista!

Mallikartassa oli karttapohjaan laitetut rakenteilla olevat alueet =marjapuuronpunaiset alueet; mutta ei kadunkieltoja eikä kadun ylityspaikkoja. Myös ekassa korttelipihassa ollut ulkopyörävarasto oli mallikartassa rakenteilla olevana alueena - koska halusin sen kieltää myös reitinvalinnallisesta syystä ja se oli kuvattu rakenteilla olevana alueena, koska ylityskielto merkki ei olisi erottunut niin hyvin (koitin sitäkin). Siitä kuulema oli monet käyneet yrittämässä; kieltonauhat ja valvoja estivät yritykset ;)
No olihan se aika piperrysväli, mutta mielestäni niitäkin voi hallitusti olla, nyt ei oikeastaan muita piperryksiä ollut. Tuossa 40 m välissä pitää malttaa rauhoittaa... ja herrainmäen jälkeen sai luukuttaa oikein kunnolla.

Töitä hyvä sprinttikisa tosiaan vaatii runsaasti ja hoidettavia ja huomioitavia asioita on tosdella paljon.
Reittihärvelin katsominen on varsin palkitsevaa, oikein hykertelee kun melkein kaikkia tarjottuja reitinvalintoja on käytetty - ja keksitty lisäksi omiakin ja sopivasti välillä sekoiltu, kun suorituksen hallinta ei ole pelittänyt. Väliin kilpailijoille tulee käsittämättömiä ratkaisuja... On tää hieno laji, jota ei voi järjellä ymmärtää!

terv rtm-Lammikko

Unknown kirjoitti...

Toivottavasti kenenkään seuran perus webbisivuvastaavan ei ikinä tarvitsisi virittää mitään reittihärveleitä mihinkään. Jos tänä pilvipalveluiden aikakautena suunnistusnörttien pitäisi pystyä tekemään vapaan lähdekoodin reittihärveli jota hostataan (mainosvaroin) ilmaiseksi kaikille suunnistelijoille. Valitettavasti multa ei löydy nyt paukkuja tuohon projektiin.

Karttarekisteristä sen verran että kuulin joskus viime syksynä sen olevan liiton uudistuslistalla, mutta en tiedä kuinka se on edistynyt. Samoihin aikoihin häksäilin itsekin epävirallisen fläshittömän version (saattaa olla hiukan tahmainen kun lataa kaikki tiedot kerralla):
http://matti.virtuallypreinstalled.com/karttarekisteri/

T:köyhänmiehen härvelin tekijä

jvtm kirjoitti...

No tuota siis, tuo vaatimen paalle tehty "koyhan miehen harveli" kayttaa jo olemassaolevia reittiharveleita datanaan. On siis "kayttajalle" Javaton. Palvelinsoftahahan se on oikeinkin Javallinen (mutta oikea reittiharveli taas EI ole, joten sita tassa nyt ei varmaan haettukaan...?).

Katso siis http://matti.virtuallypreinstalled.com/vrg/.

Unohdin etta anonyymeille perusdemareille asia pitaa selittaa pidemmin.

Nimetön kirjoitti...

Onneksi yhteisöstämme löytyy näille jutuille aina tekijä. Sikäli hassua, että melkolailla kaikissa seuroissa nämä tekijät ovat kaimoja keskenään.

Eli Joku Muu on se, joka hommat hoitaa, kun mä en ehi ;)