maanantai 31. joulukuuta 2012

Uutta tulemaan

Alkais olemaan taas vuodenvaihtumiset lähellä - ainakin jonkun kalenterin mukaan. Suunnistajan vuosihan vaihtuu perinteisesti loka-marraskuun vaihteessa. En ole oikein koskaan jaksanut vuoden vaihtumisesta sen kummemmin innostua, mutta tällä kertaa odotan vuoden vaihtumista ehkä enemmän kuin koskaan, sillä siinä menee se maaginen raja, josta jokunen kuukausi sitten lääkärin kanssa sovittiin, että jos hyvin menee, niin silloin saa alkaa lisäämään harjoitusohjelmaan sekä määrää että tehoa.
Ja hyvinhän se on mennyt. Ainoat vastoinkäymiset tulivat jouluna, kun sain jonkun virus(?)taudin. Ei mitään kunnon tautia kuitenkaan... Ei vuotanut nenä, ei tukkoisuutta, ei pärskityttänyt, eikä muutakaan, mutta aamuisin ja iltaisin oli kurkku vähän karheena ja jotenkin puolikas olo. Lenkille lähtemisen kanssa oli sellainen fifty-forty. Otin kuitenkin varmuuden vuoksi 4 päivää lepoa, ja reenasin loppuviikonkin varsin maltillisilla sykkeillä. Nyt taas mennään.

Joulunviettoon on yleisesti ottaen kahdenlaista letkaa tarjolla. On se Jessen synttärit letka, ja sitten se kulutushysteria/mässäily letka. Itse en oikein istu kumpaankaan, vaan lähinnä urheilijoiden letkaan, ja sen suhteen joulu on kyllä paskhin aika sairastaa, sillä joulu on myös parasta aikaa harjoitella. Vapaata miltei kaikesta. Ruokaa on jatkuvasti tarjolla ja lepäämiseen (lue: palautumiseen) on reilusti aikaa. Siinä voisi harjoitella kuten leirillä täysihoidolla, mitä nyt välillä saa keittiössä auttaa. Mutta kun vain puuhastelet sisällä, niin eihän siinä tule edes nälkä. Aaton perinteinen (ja pakollinen) 2h lenkkikin jäi tekemättä - sekös söi miestä. Ehkä ensi Jouluaattona juoksen/hiihdän sitten 4 tuntia. Sitä odotellessa tervettä tulevaa vuotta ja ensi joulua kaikille!

Have a good one!

Ei kommentteja: