perjantai 23. lokakuuta 2009

Säät vaihtuu, Weckman pysyy

Siinä missä viimeiset kaksi viikkoa on puskenut +30C, parhaimmillaan +36C, niin vastapainoksi maanantai-tiistai välisenä yönä tuli lumet. Ei tänne sentään, mutta ei niin kauaskaan. Oli suhteellisen hämmentävää kun köröteltiin vesisateessa kaupungista tänne landelle päin ja ihmeteltiin, miksi vuoret näkyvät niin erikoisen valkoisina. No eilisten näköhavaintojen perusteella lumet olivat jo kutakuinkin sulaneet ja taas puskee +25C.

---

Se on muuten huomenna yksi kauden kovimmista viesteistä. Omalla kohdallani voin puhua jopa kauden kovimmasta viestistä, sillä teenhän pitkän tauon jälkeen paluun viesti-areenoille, ja mainittakoon, että heti ykkösjoukkueeseen. Sen verran valmennusjohtoa on taukoni mietityttänyt, että ovat laittaneet minut juoksemaan itselleni hyvinkin tuttua osuutta, aloitusta.

Ennakkospekulaatiot ovat käyneet kuumina. Naapurien aloituskokoonpanoja on spekuloitu ja taktiikkaa hiottu viimeisen päälle. On katsottu vastustajien GPS-viivat ja hiottu tarkkaan laaditut taktiikat jokaista yksilöä vastaan. Siinä missä jotkut omaavat taipumuksen oikaista yleisörastilta maaliin, toiset saattavat pummata joka toista rastia vähintään kolmosen.

On myös tilattu NASA:lta viimeisimmät sateelliittikuvat, joista ollaan tutkittu kartoittaja Zanne Beckmanin tekemältä kartalta löytyvien vedenpinnan tasojen mahdollisia muutoksia.

On tehty viimeistelyharjoitukset.
Eilinen tyhjennysharjoitus, 5h 31min juoksukävelykiipeilyhengenpuolestapelkäämispimeäävastaantaisteluilmanvaloavaellus 141:n keskisykkeellä kulutti '2,5:n budjetoinnin ylittäneen tunnin' lisäksi 3996kcal, joten pastat ovat menneet aikalailla kuivaan peltoon. Tämän päivän mentaalinen herkistelyharjoitus on virittänyt lihakset sellaiseen kuosiin, että huomisessa viestissä on mahdollisuuksia tasan kaksi: tulos tai ulos.

Kämmenet ovat kyllä eilisen jäljiltä sen verran riekaleina, että ainakin kompassin joutunee jättämään pois, ehkä myös kartan. Onneksi tuli jo keskiviikkona harjoiteltua ennakoivaa peesaamista, joten sekin on hallussa.

Andalucían mestaruusviesti saa tulla.

2 kommenttia:

Pelikaani Turbiinissa kirjoitti...

Vähä harmittaa etten pääse kantamaan Veletan asua mestiksiin, mutta tuskin oisin ykköseen mahtunukkaan. Ja ehkä se ois ollu omalla kartalla epäreiluu muutenkin. No, hoitakaa homma. Maasto on paha. Voin kertoo.

Mädi kirjoitti...

ei se maasto pahalta näytä, mutta karttapalojen perusteella tulee olemaan ihan mapa ruso tarjolla.