lauantai 29. kesäkuuta 2013

Herwood II

Se oli paska suoritus. Kauden huonoin tähän mennessä ja tämän jälkeen. Sanomattakin lienee jo selvää, että käkeen tuli.
Hengitys pelasi ehkä juuri sen 90%:sti, ja viimeinen rutistus juoksusta jäi puuttumaan. Sen huomasi selkeästi vauhdikkaammilla pätkillä kun yritti kiristää vauhtia. Valitettavasti, kenties samasta syystä, myös keskittyminen oli vain 90%:sta. Tekeminen oli kurjaa. Sinänsä sujuvaa, mutta laiskaa suunnistamista. Homma ei pysynyt tarpeeksi edessä - tai oikeastaan se kyllä pysyi, mutta ei tarpeeksi selvänä, ja sen takia tein reitinvalintavirhettä ja yhden 10sekunnin umpikujaan juoksun. Sinänsä homman pitämiselle edessä selkeämmällä käsityksellä ei olisi ollut mitään fyysisiä tai taidollisia esteitä. Suunnistin vain laiskasti. Selkeimmin tämä tuli esille 11-12 välillä. Olin mukamas mielestäni opetellut alueen ulkoa mallikartasta, enkä sitten jaksanut kisan aikana tarkistaa kartasta omien muistikuvien paikkaansapitävyyttä. Omasin täysin vääränlaisen kuvan ko. alueesta, jonka johdosta tein ensin väärän reitinvalinnan ja senkin jälkeen vielä toteutin sen aivan väärin. Ei hyvää päivää.
Jos jotain positiivista, niin kylki ei kipeytynyt kisasta juurikaan, vaikka pari kertaa tuli vastaantulevien kanssa törmäiltyäkin.
Onnittelut myös ratamestarille. Rata oli erinomainen. Reitinvalintaa oli tarjolla jatkuvalla syötöllä niin kuin pitääkin.

Hervanta Sprint Tour 2013 - 2






torstai 27. kesäkuuta 2013

Ribs

"Elättelen toiveita, että se tuosta paranisi hyvinkin nopeasti juoksukuntoon ja Jukolassa pystyisin jo roimimaan täydellä tohinalla. Ei se ainakaan niin kipeä ole mitä Materassa, joten omaan perstuntumaan perustuva toipumisarvio on positiivinen."

Joopa joo. Siitä on nyt kohta kolme viikkoa kun mursin sen luun ja vieläkin se vaivaa. Jukola jäi väliin ja katsastukset jäi väliin. Ei puhettakaan, että viikko sitten olisi pystynyt juoksemaan kovaa, saatikka kisaa metsässä. /kele!

Selkeetä kehitystä on kuitenkin tapahtunut viimeisen viikon aikana, ja juhannuksenakin pystyin jo juoksemaan pidempää rauhallista lenkkiä suhteellisen kivuttomasti, kun ei tarvinnut liikoja hengittää. Ja tulihan siinä viiteen päivään pitkälti toistasataa kilometriä juostua, suurin osa pikkupolkuja maastossa. Syvään hengitys sen sijaan ei vieläkään täysin suju. Suoritin asian puitteissa empiirisen testin, jossa juoksin muutaman kerran laskettelurinnettä ylös. Jaloista irtosi, sykkeet nousi ja reidet sain jumiin, mutta hengitys toimi ööbaut vain 90%:sesti - pinnalliseksi jää.

Huomenna olisi tarkoitus palata kisojen pariin, kun Hervanta-sprint-tour jatkuu Tampereella. Nähtäväksi jää, miten happi kulkee. Otetaan käyttöön koko tämänhetkinen 90% hapenottokapasiteetti, juostaan kisa, lähdetään malabadaan syömään lammasta, ja sitten kotiin katsomaan netistä, että mihin se riitti.

lauantai 15. kesäkuuta 2013

No Jukolauta

Kylki ei parantunut ajoissa juoksukuntoon. Jukola jää väliin. #!

maanantai 10. kesäkuuta 2013

TKU-sprint

Aika pitkä aika on siitä, kun on viimeksi tullut Varsinais-Suomessa juostua kesällä. Yleensähän tulee siellä päin juostua huhtikuussa ja sitten heti perään Halikko-viestin koejuoksut lokakuussa. Nyt oli tarjolla oikein turnee.

Perjantaina aloitettin sprintillä. Onnistuin jatkamaan hyvien sprinttisuoritusten sarjaa. Homma oli hallittua, sujuvaa ja hyvin edessä. Paikoitellen tuntui vauhtiakin löytyvän, vaikka sellainen räjähtävyys on edelleen täysin kateissa. Kartta alempana.
Lätsä-OP:n kanssa oli tiukat väännöt taas kerran. 3 sekuntia jouduin nöyrtymään. Palttiarallaa puolet radasta oli samaa maailmancupin kanssa. Sai vähän vertailupohjaa, vaikkei tietenkään suoraan voi verratakkaan. Piti se silti mielenkiinnosta laskea ajat samoilta väleiltä:

Turku-sprint - MC vertailu

Turku-sprint 2013


Lauantaina oli Kaarinan Uran kotikaupungissa Kaarinassa keskimatka. Oikein hyvä sellainen. Uraa tosin ei ollut tarjolla. Sain aikaiseksi kohtuullisen suorituksen ilman suurempia virheitä. Semmosia 10 sekunnin koukkuloisia tuli kuitenkin useampi. Minuutin luokkaa yhteensä. Kartta alla.

Turku-sprint keskimatka 2013


Sunnuntaina mentiin sitten niin syvälle etelään, että vaihdetiin jo toiselle kotimaiselle. Tarjolla oli kesäisen raikas kymppimatka - Kotkan murteella kyösti. Se oli silti ihan riittävästi, ainakin mulle. Jalat olivat aika väsyneet aikasemmista kisoista. Tuntuu, että elimistö palautuu hyvin, mutta lihaksisto (tai hermosto) ei oikein tahdo sitä tehdä. Kisasta sinänsä ei mitään suuria tarinoita syntynyt. Yhden kylkiluun onnistuin taas murtamaan. Pari kilsaa ennen maalia heitin alamäessä turvalleni ja nyrkki jäi rintalastan ja kovan maan väliin. Hetken siinä keräilin, ja juoksin maaliin. Vaarallisia nämä kisat viikkoa ennen kisoja.
Elättelen toiveita, että se tuosta paranisi hyvinkin nopeasti juoksukuntoon ja Jukolassa pystyisin jo roimimaan täydellä tohinalla. Ei se ainakaan niin kipeä ole mitä Materassa, joten omaan perstuntumaan perustuva toipumisarvio on positiivinen.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Harrastuksia pitää olla








Rahaa tulee ja rahaa menee.
Niin se vaan on.

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Tre x TRE

Tästä nyt on jo aikaa, mutta laitetaampa silti:

Hämeen AM-sprint 14.5.2013

Nämä olivat sen sijaan tässä vasta juuri tällä viikolla toteutuksen alla. Kiitoksia Lammikolle hyvistä treeneistä.
Jalat olivat mustaa makkaraa Jukola-leirin jäljiltä, mutta ajatus puolukkahilloa.

Lapinniemen reeni


MPS2012 rata reeninä